HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΗ τέχνη του 19ου αίωνα – Μια κριτική ιστορία.

Η τέχνη του 19ου αίωνα – Μια κριτική ιστορία.

Η τέχνη του 19ου αίωνα – Μια κριτική ιστορία.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

των Στίβεν Φ. Άισενμαν, Τόμας Κρόου, Μπράιαν Λούκασερ, Λίντα Νόκλιν, Ντέιβιντ Λ. Φίλιπς και

Φράνσες Κ. Πολ.

 

Προϊόν συγγραφής από μια εξαιρετική ομάδα έγκριτων ιστορικών, η πέμπτη έκδοση του Η τέχνη του 19ου αιώνα: Μια κριτική ιστορία παρουσιάζει έγχρωμα έργα τέχνης σε όλες τις σελίδες του, νέες ει- σαγωγές σε κάθε κεφάλαιο, διερευνήσεις των αντιλήψεων-κλειδών και χρήσιμη εκπαιδευτική στήριξη.

Με έμφαση στη ζωντάνια της τέχνης του 19ου αιώνα, οι συγγρα- φείς αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο πίνακες, γλυπτά, χαρα- κτικά και σχέδια των Νταβίντ, Ζερικό, Τέρνερ, Χόμερ, Κάσατ, Ροντέν, βαν Γκογκ και πολλών άλλων παραμένουν ουσιώδη μέχρι σήμερα. Με όχημα το συναρπαστικό και σαφές κείμενό τους, οι συγγραφείς αποκαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους οι προβληματισμοί σχετικά με την τάξη και το φύλο, τη φυλή και την εθνικότητα, τη νε- ωτερικότητα και την παράδοση του λαϊκού και του υψηλού πολιτι- σμού –αντιλήψεις που απασχόλησαν όλη τη διάρκεια του δεκάτου ενάτου αιώνα– κινητοποίησαν τους καλλιτέχνες και προωθήθηκαν από τα υπό εξέταση κινήματα.

 

«Πλούσιο σε ιδέες και εικονογράφηση. Εξίσου ενδιαφέρον για θεωρητικούς και θιασώτες

της τέχνης» Library Journal

«Ο Άισενμαν δεν παρουσιάζει απλώς πληροφορίες, αλλά διατυπώνει ιδέες και επιχειρή-

ματα»

Stacey Sloboda, Paul H. Tucker Professor of Art, University of Massachusetts Boston

«Δίνει τροφή για βαθύ στοχασμό. Τα κεφάλαια λειτουργούν σαν δοκίμια που εξερευνούν το πλαίσιο και τις αναφορές στην πλέον ενημερωμένη

βιβλιογραφία»

Elizabeth Prelinger, Keyser Family Professor of Art History, Georgetown University

 

Ο Στίβεν Φ. Άισενμαν είναι καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Northwestern. Είναι συγγραφέας των The Temptation of Saint Redon και Gauguin’s Skirt. Έχει επιμεληθεί πλήθος εκθέσεων, όπως Design in the Age of Darwin, The Ecology of Impressionism και William Blake in the Age of Aquarius. Ο Άισενμαν είναι συν-ιδρυτής και διευθυντής πολιτικής και επικοινωνίας στην περιβαλλοντική ΜΚΟ Anthropocene Alliance. Εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε τον παρόντα τόμο και είναι ο κύριος συγγραφέας του.

Επιπλέον κεφάλαια έχουν γράψει οι Τόμας Κρόου, Μπράιαν Λούκασερ, Λίντα Νόκλιν, Ντέιβιντ Λ. Φίλιπς και Φράνσες Κ. Πολ. Η Λίντα Νόκλιν, μια εξαιρετική και εξέχουσα πρωτοπόρος στη φεμινιστική ιστορία της τέχνης, απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2017.

 

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

 

 

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.