HomeΓύρω από ένα βιβλίοΑνακοινώσειςΠαρουσίαση βιβλίου – Το δωμάτιο με τις μύγες – Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στην Αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ – Έκδόσεις Επίκεντρο.

Παρουσίαση βιβλίου – Το δωμάτιο με τις μύγες – Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στην Αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ – Έκδόσεις Επίκεντρο.

Παρουσίαση βιβλίου – Το δωμάτιο με τις μύγες – Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στην Αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ – Έκδόσεις Επίκεντρο.

 

Οι εκδόσεις Επίκεντρο διοργανώνουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στην Αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα, 1ος όροφος), εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Θάνου Χ. Καψάλη «Το δωμάτιο με τις μύγες».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός
  • Γεώργιος Θυφρονίτης, Βιολόγος, Ομότιμος καθηγητής Ανοσολογίας
  • Γεώργιος Λιγνός, Επιχειρηματίας, ανεξάρτητος αρθρογράφος
  • και ο Θάνος Χ. Καψάλης, Συγγραφέας, Βιολόγος εκπαιδευτικός

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Δρ Βαλκανικών Σπουδών, εκδότης, συγγραφέας.

 

«Στα δημιουργικά εργαστήρια οι καθηγητές και οι φοιτητές δουλεύουν πλάι-πλάι στην έρευνα … Ανταλλάσσουν διαρκώς ιδέες και κανείς δεν ξενίζεται πως οι πιο δημιουργικές συχνά προέρχονται από τους εικοσάχρονους. Το κλίμα αυτό είναι σημαντικό, γιατί επιστήμη δεν είναι ένα σύνολο πληροφοριών, αλλά ένας τρόπος σκέψης». – Φώτης Καφάτος, 1976

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του «δωματίου με τις μύγες», του μικρού εργαστηρίου του Columbia στο οποίο, στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας εμπνευσμένος καθηγητής, ο Thomas Hunt Morgan και οι τρεις εικοσάχρονοι φοιτητές του, οι Η. Muller, A. Sturtevant και C. Bridges, έθεσαν τις βάσεις της Γενετικής στη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα. Μια ιστορία συγκινητική, καθώς συμπυκνώνει το πνεύμα της περιέργειας και της συνεργασίας στην αναζήτηση της γνώσης, αλλά και μεγαλειώδης ταυτόχρονα. Αυτά που συνέβησαν δεν ήταν μόνο επαναστατικά για τη Γενετική και τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται η έρευνα. Δημιούργησαν μια «σχολή» με μια δεκάδα σχεδόν βραβείων Νόμπελ, που ήταν μαθητές του Morgan ή μαθητές μαθητών του.

 

 

Οι απόψεις του εκάστοτε άρθρου, αντικατοπτρίζουν την προσωπική άποψη του συντάκτη. Προτείνουμε, ο εν δυνάμει αναγνώστης, αφενός να προβαίνει σε έλεγχο αγοράς, για την εύρεση της πιο συμφέρουσας τιμής, αφετέρου κατά  την αγορά, να επισκέπτεται  οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, ώστε να ελέγξει από μόνος του, κατά πόσο το συγκεκριμένο ανάγνωσμα, καλύπτει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του.

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.