HomeΓύρω από ένα βιβλίοΝέες ΚυκλοφορίεςΘανάσης Λάλας – Σταμάτης Κωνσταντινίδης – “Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη Τον άνθρωπο που «κατέβασε» την φιλοσοφία από τον ουρανό στην γη” – Εκδόσεις Άρμός.

Θανάσης Λάλας – Σταμάτης Κωνσταντινίδης – “Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη Τον άνθρωπο που «κατέβασε» την φιλοσοφία από τον ουρανό στην γη” – Εκδόσεις Άρμός.

Θανάσης Λάλας – Σταμάτης Κωνσταντινίδης – “Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη Τον άνθρωπο που «κατέβασε» την φιλοσοφία από τον ουρανό στην γη” – Εκδόσεις Άρμός.

 

Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη

Τον άνθρωπο που «κατέβασε» την φιλοσοφία από τον ουρανό στην γη

 

 

Θανάσης Λάλας – Σταμάτης Κωνσταντινίδης

 

 

  • Πόσο γνωρίζουμε την σκέψη των Αρχαίων Κλασικών;
  • Έχει νόημα και αξία για την δική μας ζωή να την μάθουμε;
  • Θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε και να δούμε τα πράγματα με διαφορετική ματιά, να γίνουμε καλύτεροι μέσα μας και καλύτεροι πολίτες;

 

Αν η αξία της ζωής είναι η εύρεση και αποθέωση του νοήματός της, το βιβλίο αυτό –και όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν στην σειρά αυτή– αποτελεί έναν προβολέα, που ρίχνει άπλετο φως στις εσωτερικές μας σκιές και τα συλλογικά μας σκοτάδια και φωτίζει με τρόπο απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό αθέατες όψεις της ατομικής μας ύπαρξης και του εθνικού μας βίου, υποχρεώνοντάς μας να ξανασκεφτούμε από την αρχή τα πάντα: ποιοι είμαστε, γιατί αξίζει να ζούμε, ποιος δρόμος οδηγεί στην εσωτερική αρμονία, τι σημαίνει υπεύθυνος και δίκαιος πολίτης. Αν φτάνοντας στο τέλος του νιώσετε ότι κάτι μέσα σας άλλαξε και ότι αρχίζετε να σκέφτεστε διαφορετικά, το βιβλίο θα έχει επιτύχει πλήρως τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να μας κάνει να γνωρίσουμε τον θησαυρό της αρχαίας κλασικής γραμματείας και να συνειδητοποιήσουμε ότι η σκέψη των κλασικών δεν είναι ακαδημαϊκό απολίθωμα αλλά κάτι εξαιρετικά ζωντανό και γόνιμο, καθώς υπερβαίνει την ζωή ως απλό βιολογικό γεγονός και την εξυψώνει στο βαθύτερο νόημά της, η ανακάλυψη του οποίου οδηγεί στο εὖ ζῆν.

 

 

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπαιξε ποδόσφαιρο, συναντήθηκε νωρίς με την τύχη του. Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, έναν σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα, και να τον καθοδηγήσει στο χώρο της ποίησης ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης. Στην ηλικία των 23 γνώρισε τυχαία τον Άντι Γουόρχολ και αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία της ζωής του. Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους, άρχισε να κάνει καθημερινότητά του αυτές τις συναντήσεις. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε μεγάλα Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών, έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά. Σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική, την γλυπτική και συνεχίζει επιλεκτικά στην δημοσιογραφία.

Εκδόσεις Αρμός.

Μαυροκορδάτου 11❖ 10678  ΑΘΗΝΑ ❖ ΤΗΛ.: 210-38 30604 ❖ e-mail: pr@armosbooks.gr

Share With:
Rate This Article

jimbouzaras@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.